Bindvävsmassage

Klassisk Medicinsk Bindvävsmassage gör inte ont! Det finns andra metoder som också kallas bindvävsmassage, som bevisligen kan vara mycket smärtsamma, men jag använder en teknik som är djupgående och kraftfull, utan att göra ont.


Bindväven är det som håller ihop kroppen. Det som fäster musklerna vid skelettet, huden vid musklerna och underhudsfettet, det som håller organen på plats i bukhålan och lederna fast vid varandra. Senor, hinnor, ledband och trådlikt "utfyllnadsludd".

När det uppstår en skada  lagar sig kroppen med bindväv. Det bildas ett ärr som är starkare än den omgivande vävnaden. När du varit i psykisk eller fysiologisk stress en längre tid, lagar kroppen dig också, eftersom den upplever att du behöver stöd. Då bildas tät, hård bindväv som hämmar cirkulationen i muskler och organ. En muskel som inte blir syresatt ordentligt får syrebrist och för högt ph-värde. Detta känns som att det svider, bränner och känns tungt och stumt i kroppen.

När det gör ont får kroppen fler signaler om att den måste lagas, och så är cirkeln igång.


Denna onda rundgång går att bryta med hjälp av bindvävsmassage. Som massör drar jag med fingertopparna längs med musklebukar och benkanter för att nå och dela på, luckra upp, bindväven. Hårdheter och knölar försvinner och cirkulationen kommer igång, vilket gynnar läkning och syresättning.